Podle inspirace z komentářů k naší domácí nutelle jsme tentokrát zkusili s dětmi dvoubarevnou variantu. Jelikož se v kuchyni hádají, kdo bude daný úkon dělat a chtějí oba dělat totéž, tak se to hodilo, každý měl svůj rendlíček:)
Chuť je lahodná, chodím jim užírat:-/
Postup stejný jako v návodu na domácí nutellu, jen ingredicence trochu jiné:
Hnědá čokoláda:
100 g oříšků
80 g kakaového másla
2-3 lžíce kokosového tuku
100 g kokosového cukru (třtinové šťávy, třtinového cukru…)
40g kakaového prášku (používám výhradně nepražené z Troubelic)
40g sušeného mléka (plnotučnéhó)
+ sůl (špetka, dvě, tří, dle chuti) a valilkový extrakt
Bílá čokoláda:
100 g oříšků
80 g kakaového másla
2-3 lžíce kokosového tuku
100 g světlého mixovaného cukru (nebo moučkového)
60g sušeného mléka (plnotučnéhó)
+ sůl (špetka, dvě, tří, dle chuti) a valilkový extrakt
1
2
Z ingrediencí kromě oříšků jsme udělali čokoládu v rendlíčku – raději jsem i temperovala, na 45 a pak prudce zchladit na 30.
Tu jsme přidali k jemné (u nás z Vitamixu tekuté) pastě z lískových pražených oříšků (slupky zbavených) a mixovali dohladka.
Pak jsem střídavě nalévala do sklenice jednu a druhou barvu. Čokoláda je dost tekutá. Po zavíčkování ihned dát do lednice zchladit. Jak mě poučil manžel, je třeba aby obsah sklenice byl zchlazen rychle a najednou, aby se nevysrážel ve sklenici tuk do “hrudek”:)
3
No a za 2 hodiny se u nás už mlsalo, nebudu raději vůbec psát, že to bylo v půl desáté večer a že mlsala i maminka:( V noci 4x kojím, tak snad jsem těch pár lžiček vykojila:-P
Je to fakt dobrota:-)
A budu muset s takovými články už přestat, protože se blíží Vánoce a s kily navíc si nemůžeme dělat manko už v listopadu:(