Recenze: Kapla


Nejoblíbenější hračkou posledních dní je stavebnice Kapla. V jednoduchosti je krása!

Jednoduchá hračka, stejně velká “prkénka”, rozhodně ale mnohem zábavnější hračka jak obyčejné kostky, dokonce strčí i samotné lego do kapsy (u nás tedy).

Ze stavebnice jdou totiž stavět velmi důmyslné stavby, u některých ani já sama nechápu, jak můžou stát. Bohužel za denního běhu nestačím vše, co postavíme, fotit, protože Rozárka naoplátku často něco zboží.

Stavebnici nám doporučili v naší škole, kde ji mají děti snad na všech stupních. Kdykoliv přijdu pro Jasmínku do školy, je Kapla na hrací ploše, kluci staví neskutečné věže a hotové zámky, byla jsem stavebnicí ve škole tak uchvácena, že jsem letos poprosila Ježíška, zda by našim dětem nepřinesl. Je to velmi nákladná hračka, kdo ji viděl, byl nadšen, pak se zeptal na cenu a už tak nadšen nebyl. Já za sebe jsem ale přesvědčena, že ta investice za to stojí. Ke stavebnici dostanete i kvalitní box na ukládání s ouškem.

S Kaplou si staví u nás úplně všichni – Kryštof už staví věže, Jasmí kuličkodráhy, Rozárka si staví po svém, nebo dřívky o sebe ťuká. Stavím si já, staví si tatínek, staví si babička, dědeček, tety, každá návštěva.

Máme verzi barevnou (Jasmínka si strašně přála, protože ve škole nemají) a nebarevnou, nakonec se všichni shodli, že ta nebarevná je lepší.

Bedna 280 ks je tak minimum, lépe mít ty bedny dvě, ale bohužel, peníze netiskneme:)

Děti se učí úžasně statiku, úplně přirozeně, uší se respektovat jakousi pravidelnost, hraní je neskutečně kreativní.

Poslední, co bych chtěla zmínit, a to proto, že jsem z toho naprosto v šoku, je, že Rozárka se naučila kolem staveb chodit opatrně, občas něco omylem zbourá, když do toho spadne po nějakém kaskadérském výkonu. Ona, která všude vleze, všechno bere a všechno ničí (ne ničí, zajímá se!:), tak se naučila, že kolem stavby opatrně. Kdybyste viděli, co nám tu dnes přežilo s Rozárkou celé odpoledne, nevěřili byste (manžel postavil věž až skoro do stropu).

Určitě zase časem nějaké fotky pro inspiraci přidám.

Kapla – další inspirace a produkty.

YOU MIGHT ALSO LIKE

Brother Innov-Is 15: Recenze, představení a tutorial k obsluze
January 06, 2018
Recenze: Zimní nosící kabát Angel Wings
November 07, 2017
Recenze: Rostoucí vícesezonní fusak Lodger Bunker Outdoor
October 09, 2016
Jasmínky fotokniha
September 05, 2016
Odšťavňovač Kuvings whole slow juicer B6000W – recenze
July 12, 2016
Přestěhováno
July 12, 2016
Kočárek Cybex Priam Butterfly – recenze
July 03, 2016
Odšťavňovač
June 24, 2016
Vitamix – uživatelská recenze po roce a půl používání
June 20, 2016

5 Comments

Hraboska
5.1.2018

To se mi líbí, kreativní hračky já ráda :-). Cena tedy fakt není lidová, asi si to napíšu na seznam přání k příštím Vánocům :-D.
U nás je letos jedním z hitů mezi vánočníi dárky magnetická stavebnice Magformers. Taky ne zrovna levná záležitost, pro začátek jsem vybrala menší sadu, ale už teď vím, že rozhodně budeme časem přikupovat. Holky ohromně baví (i tu nejmenší), se zaujetím skládali i naši přátelé, prostě kdokoliv.

    Caramilla
    5.1.2018

    Ta magnetická stavebnice se nám taky velmi líbí, také mají ve škole v na všech stupních, ale zatím ji doma nemáme kvůli Rozárce, že by to dávala do pusy, spolknout dva magnety je prý velmi, velmi nebezpečné, prakticky smrtelné, ona má neustále něco v puse, takže radši tuto stavebnici, až bude bezpečně větší, znáš ji ...:))) Ale těším se na ni moc, už jsem na ni letos také koukala a radši odložila.

      Hraboska
      6.1.2018

      U téhle bych se spolknutí nebála, dílky jsou dost velké :-). Máme čtverce a trojúhelníky, menší jsou ty trojúhelníky (rovnostranné) a jedna strana má 5 cm.
      Ale ty obavy chápu. Podobně jsem trnula loni na chalupě u manželova kolegy, ten má Geomag. Podobný princip, taky magnety, akorát kuličky a tyčinky. Magnetické jsou na tom ty tyčinky, ty kupodivu Josefínku moc nezajímaly, zato kuličky jsem jí z pusy lovila furt. Jednu si v tváři syslila dokonce celé koupání, vyplivla ji až před čištěním zubů. Nespolkla naštěstí žádnou.

vcelka
6.1.2018

Magformers u nás donesl Ježíšek loni a po velkém úspěchu donesl letos další (akorát menší dílky, je to víc kreativní, je k tomu i kniha návodů, co se dá postavit), tu základní s většími tvary bez obav půjčujeme i mladší dcerce (16 měsíců), dílky jsou nezničitelné, i u té druhé varianty nehrozí spolknutí, jen spíš zašantročení či rozbití doplňků - podvozky, výplně...a i u nás rádi staví hlavně chlapi, manžel, brácha...
Obě jsem koupila bazarové, za docela přívětivé ceny, ale musí se člověk pídit, tyto věci jsou hned pryč.
Ještě u nás letos uspěl barevný písek se šablonami http://www.barevnypisek.cz/obchod ale to je z jiného ranku

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zobrazena, pole označené hvězdičkou jsou povinná