Videorecenze: Kráčející patka / horní podávání / regulace přítlaku patky


Recenze a podrobné srovnání. Šití úpletů ba běžném šicím stroji.

1) Bez jakékoliv pomůcky a regulace

2) S kráčející patkou

3) S využitím integrovaného horního podávání

4) S regulací přítlaku horní patky

Všechny způsoby vám předvedu, uslyšíte mj. i hlučnost, a praktičnost instalace. Srovnáme, vyhodnotíme.

Šicí stroje a příslušenství: Unuodesign.

10 Comments

Hraboska
29.1.2018

Teda to je nezvyk, vidět tě celou v černém :-D
K tomu hornímu podávání a regulaci přítlaku patky - dokážeš říct takhle z hlavy, za jakou zhruba nejnižší cenu se dá pořídit stroj, který tu regulaci nebo horní podávání (nebo obojí) má? Prostě co si mám představit pod tou vyšší investicí :-). (mám na mysli nový stroj, z druhé ruky se to samozřejmě může pohybovat všelijak)

    Caramilla
    30.1.2018

    No, mám takový jeden oblíbený černý svetr s šikmým zapínáním:) Bohužel to takto říci nedokážu. Musela bych hodiny a hodiny prohledávat trh a informace, a navíc ne vždy ty informace u strojů jsou pravdivé! Na obě strany. Slibují, že má a pak nemá a i opačně! Horní podávání integrované má Pfaff a Gritzner, možná i další, ale o těch tedy nevím, já svůj stroj mám, tak nemám takový přehled a prodejce strojů nejsem. Ptát se jich. Regulaci přítlaku mají i levné stroje, dnes jsem třeba přišla na to, že ji má i Janome mechanický, jednoduchý a levný model, bude recenze. To horní podávání je taky super, ale myslím si, že by i na ten zip stačilo snížit přítlak patky a to pomůže hodně. Nemůžeme každý jezdit v Mercedesu, taky nemám Berninu, ač si myslím, že to jsou nejlepší stroje:) Ale jen myslím, jen z té pověsti, co o nich jde, v ruce jsem ji neměla. Nebylo mi dáno, nikdo mi ji nechce půjčit na zkoušku:) Koukni na stroje Lada, tam je dokonalý poměr cena/výkon.

      Hraboska
      30.1.2018

      Díky za tip, podívám se. A na recenzi Janome se těším :-). Zatím jsem ve fázi spoření na nový stroj a dřív jak v létě asi nějakou slušnou částku mít nebudu (ale i tak víc jak cca 1O tisíc dohromady nedám, čili stále se pohybuji v kategorii relativně levných strojů), takže na výběr mám zatím času dost. A chci si vybrat opravdu dobře :-)). Tvoje recenze a rady mi v tom ohromně pomáhají, fakt moc děkuji! :-)

        Caramilla
        31.1.2018

        Horní podávání do 10 tisíc podle mě neseženeš. Ale primární mě přijde přítlak patky, určitě do výběru zařaď tento stroj: http://www.ladasicistroje.cz/Lada-H73A-sici-stroj-DAREK-d75.htm Bohužel Lady jsem neměla možnost otestovat, ale jsou chválené. A též stroje Juki. Ale ty nevím jak jsou vybavené, každopádně mají podávání z průmyslových strojů a to je mnohem účinnější, že prý pak to horní není třeba (prý!). Ale jsou už zase asi dražší, tato Lada je neskutečně nadupaná na poměr cena/výkon. Ze srovnání Janome / Brother mám pocit, že Brother jsou příjemnější na obsluhu a Janome jsou trochu poctivější při šití, měla jsem pocit takové jako větší síly z toho stroje, ale je to jen subjektivní. Ale na druhou stranu, Brother jsou mí miláčci, neměla jsem vůbec důvod Janomce nadržovat:)

          Hraboska
          31.1.2018

          Jo, to už je mi jasné, že horní podávání je mimo moje možnosti :-). Ale tu regulaci přítlaku patky si asi fakt pohlídám, a když už budu investovat do nového stroje, tak si radši počkám o chvilku déle, abych si mohla připlatit a tohle u stroje mít.
          Přesně na tuhle Ladu jsem včera večer pak koukala a taky mě dost zaujala, že toho umí hodně za docela dobrou cenu.
          A co se týče příjemnosti obsluhy versus poctivosti šití, obecně dám přednost takovému stroji, který bude lépe a spolehlivěji šít. Ve srovnání s mojí přes 30 let starou Veritaskou bude obsluha příjemnější totiž u čehokoliv nového :-D.
          Brother mám overlock a mám ho ráda moc :-).

          Caramilla
          31.1.2018

          Regulaci mají i levné Veroniky podle mě a Janomka za 7 tisíc, takže to určitě realizovatelné je. Ta Janome je v ovládání dost podobná jako Veritas, tam si polepšíš jen fakt málo, ta Lada by pro tebe byla pecka, neslyšela jsem na ní nikdy nic negativního, má úžasné recenze, šijí na ní patchworkářky, je opravdu chválená, budu se snažit ji sehnat na recenzi, ale zase kupovat si ji jen k recenzi, to je mimo moje finanční možnosti, protože z prodeje strojů fakt ale vůbec nic nemám:))))

Petra
31.1.2018

Peti, užitečné video jako vždycky!! A obdivuju tu Vaši frekvenci! Stíháte točit rychleji, než já sledovat :-)). Chtěla jsem se zeptat na jednu věc, jestli byste mi poradila. A to, kde se na strojích Pfaff mění přítlak patky. Předpokládám, že to všechny typy mají podobně. Dostala jsem k Vánocům Pfaff Select 4.2 a minulý týden jsem úpravu přítlaku patky hledala v manuálu a nenašla. Ani pak na webu, ani mi nepřijde, že by na tom stroji ještě nějaké kolečko přebývalo, o kterém bych zatím nevěděla, co dělá :-)). A přitom to bude určitě jednoduché!! Poradíte mi? Moc děkuju! Petra

    Caramilla
    31.1.2018

    Petro, bohužel vás nepotěším, váš stroj tuto možnost nemá - čerpala jsem zde, možná to jsou špatné informace: https://www.nej-sici-stroje.cz/sici-stroje-pfaff-select-4/
    Rozhodně neplatí, že když si koupíte Pfaff jakýkoliv, máte regulaci přítlaku patky. U mého stroje se reguluje v hlavním menu, kde se na display objeví různé nastavení typu, automatického zdvihu patky, šití dvojjehlou a také regulace přítlaku a tlačítky se to pak mění na různé hodnoty. Žádné kolečko ani šroubek na té nemám.

      Petra
      1.2.2018

      Aha, já čerpala info z jiného eshopu, kde to asi metodou copy paste uvedli špatně. Ale vypadá to, že budete mít pravdu vy! No, už s tím nic nenadělám. Poučení pro příště. Naštěstí mi to zatím s duálním podáváním dobře prošilo všechno, až na tlusté wellsoftové mikiny. A těch zas tolik do roka neušiju... A jinak je úžasný! Proti Brother BQ25, co jsem měla předtím, úplná pohádka :-).

Zanechte komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zobrazena, pole označené hvězdičkou jsou povinná